default slider image

De hond mag mee

Voor jou is je hond waarschijnlijk onderdeel van de familie en gaat hij sowieso mee op vakantie. Helaas is dat niet in alle vakantiewoningen mogelijk. Maar gelukkig hebben we ruim 27 vakantiehuisjes en -appartementen waar jouw hond meer dan welkom is! Het meebrengen van je hond is zelfs gratis.

In de meeste woningen is 1 hond toegestaan. De woningen waar 2 honden zijn toegestaan zijn apart te selecteren, evenals de woningen met een omheinde tuin. 2 Of meer honden meebrengen in een woning waar 1 hond is toegestaan, is niet mogelijk. Katten of andere huisdieren zijn niet toegestaan. 

Bekijk het totale aanbod en klik op de filter voor hond toegestaan.

Tips voor een geslaagde strandvakantie met je hond

Erop uit met je hond

Voor de meeste honden is het uitlaten het hoogtepunt van de dag. Maar waar ze echt blij van worden is een strandwandeling met hun baasjes! Op onze stranden is de hond het hele jaar door welkom. Houd wel rekening met de aanlijnplicht van 1 mei tot 1 oktober tussen 10.00 en 18.00 uur. En zorg er uiteraard voor dat je loslopende hond buiten deze tijden geen andere strandbezoekers tot last is. 

Naast het strand, zijn er in de omgeving vele mooie plekken waar het leuk wandelen is met je hond. Omdat 2 van de kantoormedewerkers ook zelf een hond hebben, weten we de leukste routes, dus vraag gerust! 

Je hond zal tijdens deze wandelingen zeker door het hoge gras struinen. Helaas komen ook hier teken voor, dus zorg ervoor dat je minimaal een tekentang meebrengt. Beter is uiteraard om je hond voordat je op vakantie vertrekt te behandelen met een anti-vlooien en -teken middel. Daarentegen komt de eikenprocessierups hier niet voor, dus dat is wel erg fijn voor mens en hond!

Toon respect

Voor veel verhuurders is het toestaan van een hond in hun vakantiewoning toch best spannend. Zorg ervoor dat zij, of de huurders na jou, geen overlast ondervinden van jouw hond. Dan ben je volgende keer zeker weer welkom! 

Kijk bij vertrek dus nog eens goed of je hond toch geen “grote boodschap” heeft achtergelaten in de tuin. Laat je hond niet op de zitmeubels, bedden of dekens liggen, stofzuig regelmatig en laat de hond niet alleen in de woning als je niet zeker bent dat hij niet gaat blaffen of niks stuk maakt. 

Misschien ten overvloede; ruim op achter je hond tijdens het uitlaten! Bij de duinovergangen zijn hondenstations aanwezig waar je gratis hondenpoepzakjes kunt meenemen en de volle zakjes kunt deponeren. 

Hondenstation

De “omheinde” tuin

Veel van de woningen waar een hond is toegestaan zijn voorzien van een omheinde tuin. Dit houdt in dat de hele tuin of terras is voorzien van een schutting of dicht hekwerk van minimaal 1 meter hoog. Voor 95% van de honden is dit voldoende om hen binnen de tuin te houden. Dit betekent echter niet dat de hele tuin hermetisch afgesloten is en dat de ontsnappingskoningen onder de honden geen mogelijkheid vinden om weg te komen. Vooral in Zomerdorp het Zwin, waar veel konijnen leven, weet een konijn soms een gaatje onder het hek te graven waar een klein hondje ook nog doorheen past. Is je hond zo’n “Houdini”, houd hem dan in de gaten of neem een lange lijn en grondanker mee om hem vast te leggen. 

Vakantiechecklist voor je hond:

  • Voeding en medicatie
  • Voer- en drinkbak
  • Dierenpaspoort
  • Extra halsband en riem
  • Mand, kussen of deken
  • Balletje of drijvend speeltje
  • Drinkfles voor lange wandelingen
  • Handdoek
  • Tekentang en EHBO kit

 

Gaat je hond voor het eerst naar zee? Dat is dit handig om te weten.

Zoutvergiftiging

Sommige honden drinken uit gewoonte het water waarin ze zwemmen. Maar ook tijdens het spelen in de zee waarbij je hond steeds hapt naar een balletje, kan hij ongemerkt veel zeewater binnen krijgen. Omdat het zout is, krijgen ze hier meer dorst van, waardoor ze nog meer zeewater zullen proberen te drinken. Geen goed idee! In de meeste gevallen zal de hond gaan overgeven of diarree krijgen. Niet fijn, maar niet levensbedreigend. Door je hond voldoende gewoon water te laten drinken zal dit snel over gaan. Pas wel op met heel koud water en te grote hoeveelheden (maagkanteling). Heeft je hond nierproblemen of is hij erg jong, dan kan zoutvergiftiging ontstaan met mogelijk coma of zelfs de dood tot gevolg. Neem bij twijfel altijd contact op met de dierenarts. Deze kan met een infuus het leven van je hond redden. 

Koudwaterstraat (cold water tail)

Veel honden doen niks liever dan de hele dag zwemmen. Zoals alles met “te” ervoor, is ook te lang zwemmen en/of te koud water niet goed voor je hond. Hoewel het niet vaak voorkomt, kan het dan, dat de hond de volgende dag een staart heeft die vanaf 1/3e van de basis van de staart omlaag hangt. De hond kan de staart niet meer goed bewegen en heeft pijn, vooral het kwispelen gaat niet meer. Dit heet een koudwaterstaart (cold water tail). Met rust en pijnstilling verdwijnen de meeste symptomen na 4 dagen tot een week, maar blijvende beschadiging is ook mogelijk. Bezoek bij twijfel de dierenarts.

Dierenarts

Uiteraard hopen we dat het niet nodig is, maar hieronder vind je het adres van de dierenarts: Dierenkliniek IJzendijke, Tel. +31(0)117-30.13.88.  

 

Contact

Makelaardij Neptunus BV

Boulevard de Wielingen 20

4506 JH CADZAND-BAD

Openingstijden

Maandag, vrijdag en zaterdag: 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 17.00 uur

Dinsdag en donderdag 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur. Op deze dagen werken we vaak vanuit huis. We zijn dan telefonisch en per e-mail bereikbaar. Kantoor is dan gesloten. 

Woensdag, zon- en feestdagen gesloten.

© 2024 Makelaardij Neptunus BV. Alle rechten voorbehouden. Gerealiseerd door Laveto.