Wat houdt de annuleringsverzekering in?

Allrisk Annuleringsverzekering

Waarom deze verzekering?

U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis door omstandigheden niet door kan gaan of dat u halverwege terug naar huis moet. Onze annuleringsverzekering is ideaal, want die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens uw vakantie. Bovendien voorziet de verzekering in een zeer uitgebreide dekking.

De premie voor de annuleringsverzekering bedraagt 7% van de huurprijs incl. administratiekosten. De poliskosten bedragen € 3,50. Over de totale premie en poliskosten betaalt u 21% assurantiebelasting. De verzekering kan tot 8 dagen na boekingsdatum afgesloten worden. 

De verzekeringskaart is hier te vinden. In verband met de vergunning van de Europeesche Verzekeringen, mag deze verzekering alleen aangeboden worden aan inwoners uit Nederland, België en Duitsland.

Indien u een klacht wilt indienen bij de Europeesche Verzekeringen klikt u hier.

Makelaardij Neptunus bemiddelt in deze verzekering en ontvangt daarvoor van Europeesche Verzekeringen provisie.

Corona en dekking - Q en A

In deze Q&A geven wij antwoord op vragen over het Coronavirus met betrekking tot uw Allrisk Annuleringsverzekering.

Er worden alleen annuleringskosten vergoed indien de schade onder de dekking van de verzekering valt en als u die kosten niet vergoed krijgt door de reisorganisatie, accommodatie verstrekker of een andere instantie.

Kan ik nu nog een nieuwe annuleringsverzekering afsluiten en een beroep doen op de verzekering i.v.m. Corona ook al is het Coronavirus bekend?

Sluit u een nieuwe verzekering met Allrisk-annuleringsdekking? Dan biedt deze geen dekking als de reis geannuleerd wordt in verband met het Corona-virus. Dit komt omdat de situatie momenteel van dien aard is dat de schade niet meer onvoorzien is. Het is wel nog steeds mogelijk om een allrisk-annuleringsverzekering af te sluiten bij uw reis. Dit is van toepassing op alle verzekeringen die zijn ingegaan op of na 27 februari 2020. 

Ik wil mijn geplande vakantie annuleren in verband met Corona. Ik ben zelf niet ziek maar mijn reisbestemming is getroffen door het Coronavirus. Daarom wil en/of kan ik niet meer op vakantie naar dit gebied. Kan ik nu een beroep doen op mijn annuleringsverzekering? 

  • Heeft u de verzekering vóór 27 februari 2020 gesloten?
  • Heeft de reisorganisatie geen voucher ter beschikking gesteld of de mogelijkheid gegeven om uw reis te verplaatsen?

Voldoet u aan al de bovengenoemde punten? Dan kunt u de schade bij ons indienen ter beoordeling. Er is een eigen bijdrage van toepassing van 25 % van de annuleringskosten. 

Ik ben al op vakantie, en wil i.v.m. Corona mijn reis afbreken. Kan ik een beroep doen op mijn annuleringsverzekering voor de niet gebruikte reisdagen?

  • Heeft u deze verzekering vóór 27 februari 2020 gesloten?
  • Bent u daadwerkelijk eerder teruggekeerd en kunt u dit aantonen?

Voldoet u aan alle bovengenoemde punten? Dan kunt u de schade indienen ter beoordeling. Er is een eigen bijdrage van toepassing van 25 % van de niet gebruikte reisdagen. 

Het coronavirus is bij u of uw reisgenoot vastgesteld. Kan ik nu een beroep doen op mijn annuleringsdekking?

Is het coronavirus bij u of uw reisgenoot vastgesteld? De annuleringsdekking biedt dekking voor het annuleren of afbreken van een reis omdat u zelf of uw reisgenoot Corona heeft.

Is er dekking op de annuleringsverzekering als ik thuis in quarantaine moet blijven en niet op reis mag omdat ik in aanraking ben geweest met iemand met het virus?

Als u of uw reisgenoot niet zelf ziek zijn en u heeft een annuleringsdekking afgesloten vóór 27 februari 2020 dan is er wel recht op een vergoeding van de annuleringskosten. Hiervoor geldt een eigen risico van 25%.

Ik wil mijn geplande vakantie annuleren omdat ik in de risico groep zit. Mijn arts adviseert om niet te reizen in verband met de Corona pandemie. Daarom wil en/of kan ik niet meer op vakantie. Kan ik nu een beroep doen op mijn annuleringsverzekering? 

  • Heeft u deze verzekering vóór 27 februari 2020 gesloten?
  • Heeft de reisorganisatie geen voucher ter beschikking gesteld of de mogelijkheid gegeven om uw reis te verplaatsen?

Voldoet u aan al de bovengenoemde punten? Dan kunt u de schade indienen ter beoordeling. Er is een eigen bijdrage van toepassing van 25 % van de annuleringskosten.

Biedt mijn annuleringsverzekering dekking i.v.m. een inreisbeperking door het Coronavirus?

  • Heeft u deze verzekering vóór 27 februari 2020 gesloten?
  • Heeft de reisorganisatie geen voucher ter beschikking gesteld of de mogelijkheid gegeven om uw reis te verplaatsen?

Voldoet u aan al de bovengenoemde punten? Dan kunt u de schade indienen ter beoordeling. Er is een eigen bijdrage van toepassing van 25 % van de annuleringskosten. 

 

© Neptunus 2020, alle rechten voorbehouden. | Realisatie: Laveto