Wie zijn wij

Makelaardij Neptunus is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1961. Wij beschikken over jarenlange ervaring in de bemiddeling bij de verhuur van particuliere vakantiewoningen in Cadzand-Bad en omgeving en verheugen ons in een groot vast klantenbestand. 

300_neptunus-dag2-04.jpg

 

Ons verhuurteam bestaat uit Miranda Vervaet (links), Cynthia Standaert (midden) en Sylvia Brakman. Wij beantwoorden met plezier al uw vragen en ontvangen u graag binnenkort in Cadzand !

 

 

 

 

 

Hoe het zo gekomen is …

B. Focke en Elly

Bram Focke (op de foto rechts, met dochtertje Elly) start in 1947 in de Prinsestraat in Cadzand-Dorp zijn aannemingsbedrijf. Zijn vrouw Lies la Gasse houdt er pension. Bram bouwt sinds 1956 tientallen houten strandcabines voor de verhuur.

Na zijn overlijden in 1959, hertrouwt zijn weduwe met Bram Wille en zij starten in 1961 hun Verhuurbedrijf Neptunus in het appartementengebouw op Mr. P.C. Hennequinlaan 23, waar zij nu nog steeds wonen.  Aanvankelijk verhuren ze alleen strandcabines, later ook fietsen, bolderwagens, strand- en kindermeubilair. De bemiddeling in de verhuur van vakantiewoning neemt vanaf die tijd een vlucht.

Neptunus Hennequinlaan Bram & Lies Wille-la Gasse
Bram en Patrick De (verhuur van) de strandcabines wordt in de 70-er jaren verkocht. De verhuur van fietsen etc. opereert verder onder de naam Neptunus Tweewielerverhuur en verhuisde in 2004 naar de Boulevard de Wielingen 44 in Cadzand-Bad. Het bedrijf staat inmiddels onder supervisie van Patrick Brakman, echtgenoot van kleindochter Sylvia Bonte.

In 1990 wordt Sylvia medevennoot in het verhuurbedrijf. Twee jaar later trouwt zij met Patrick Brakman en samen krijgen zij 3 kinderen. In 1996 verhuist de woningverhuur vanuit het pand Hennequinlaan 23 naar de nieuwbouwwoning met kantoor aan de Boulevard de Wielingen 20, waar het nu nog steeds gevestigd is. 

Boulevard 20

In 1997 wordt Sylvia beëdigd als makelaar-taxateur o.g. en richt in dat jaar haar eenmanszaak Neptunus makelaardij o.g. op. Van 2002 tot 2013 is zij, naast de werkzaamheden in het eigen bedrijf, ook werkzaam als makelaar-taxateur bij Van Akker Makelaars in Cadzand. Na de pensionering van Bram en Lies Wille, worden de verhuur- en verkoopactiviteiten, onder de paraplu van Neptunus Cadzand Holding BV, ondergebracht in 2 afzonderlijke BV’s: Verhuurbedrijf Neptunus BV en Makelaardij Neptunus BV. Vanaf 2013 vinden ook de makelaarsactiviteiten weer plaats vanuit het pand aan de Boulevard de Wielingen 20. 

Realisatie: TiDi Graphics