Strand & Weer

Voor de aktuele informatie over het weer in Cadzand klikt u op onderstaande link.

weerbericht Cadzand

Golfbrekers Cadzand

Zes Blauwe Vlaggen in top !

De 6 Blauwe Vlaggen bleven voor het 5e jaar op rij wapperen aan de West Zeeuws-Vlaamse kust. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Blauwe Vlag

De gemeente Sluis ontving dit jaar opnieuw zes vlaggen en hijst er daarmee de meeste van heel Nederland. Dat zegt veel over de kwaliteit van de stranden waaraan door ondernemers, betrokkenen en de gemeente hard wordt gewerkt. De gemeente Sluis is blij dat mede dankzij hun inspanningen en een grotere bijdrage van de strandpaviljoenhouders, West Zeeuws-Vlaanderen zich ook dit jaar weer kon profileren met het internationale keurmerk voor schone, veilige en toegankelijke stranden.

Verdwaalpaal

Ouders opgelet;  verdwaalpalen !

Het strand en de zee zijn een paradijs voor uw kleintjes. Ook voor wie even de weg kwijt is. In Cadzand wandelen ze gewoon naar hun verdwaalpaal toe. Om de paar honderd meter staat er één. De palen zijn duidelijk herkenbaar aan een tekenfiguur van de bekende tekenaar Dick Bruna, zoals het konijntje Nijntje en het Paard.

Hond op het strand

Honden op het strand

Honden zijn het gehele jaar op het strand toegelaten. Van 1 april tot 1 oktober is het verplicht uw hond aan te lijnen tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

Strandcabines

Op diverse locaties staan deze bergingen voor strandspullen op het strand. Ze zijn via de strandpaviljoens te huur in de periode van 15 mei tot 15 september.

Locaties:

  • Het Zwin: Strandpaviljoen de Zeemeeuw. Tel.: 0117-39.19.75
  • Cadzand-Centrum / Wijk de Brabander: Strandpaviljoen Caricole. Tel.: 0117-39.18.64
  • Cadzand-Centrum: Strandpaviljoen de Piraat. Tel.: 0117-39.60.60

Strandwacht

Tijdens de zomermaanden juli en augustus is er op de stranden van Cadzand tot en met Breskens (bij de grotere strandpaviljoens) een strandwacht aanwezig. In Cadzand is er een strandwachtpost bij Strandpaviljoen de Zeemeeuw (Het Zwin) en Strandpaviljoen Caricole (Badhuis).

Sportstrand

Het strandvak bij Strandpaviljoen de Zeemeeuw bij het Zwin en het strandvak bij Moio Beachclub bij Wijk de Brabander zijn aangewezen als sportstrand voor kite-surfen, blokarten, kanovaren etc.. Voor aktiviteiten en cursussen zie volgende websites: Moio Adventure en BlokartsCatamaranschool de Zeemeeuw.  

Vliegeren

Van 1 juni tot 1 september is het op de bewaakte stranden van 10.00 tot 18.00 uur niet toegestaan om te vliegeren met 2 of meer lijnen.

Waarschuwingsvlaggen strand:?

De strandwacht voert volgende vlaggen;

  • Groen - zwemmen toegestaan
  • Geel - gevaarlijk zwemmen
  • Rood - zwemmen verboden
  • Rood met blauw vierkant - verboden met drijvende voorwerpen
  • Wit met ? of kind - kind zoek/gevonden

Naturistenstrand

Naaktrecreatie is enkel toegestaan in Groede (ter hoogte van strandpaal 21 en 22 en gedeeltelijk bij strandpaal 23)

Realisatie: TiDi Graphics