Omgeving

Cadzand-Bad: Hollands' zonnigste zuiden

Cadzand-Bad, een tikje Nederlands, een vleugje Vlaams. Gelegen aan de grens met België proef je de Bourgondische sfeer; het ongedwongen genieten van de goede dingen van het leven.

Spaß im Meer !

Wandelend op het duin of langs de branding, genietend van de zilte zeelucht en de zon op je huid worden zorgen snel vergeten. Lekker jezelf zijn. Dat is Cadzand, waar het leven nog eenvoudig is en niks moet. Een oase in de jachtige hedendaagse wereld.

Voor de fietsers onder u is Cadzand een uitstekende bestemming. Er zijn vele veilige verharde fietspaden en negen uitstekend bewegwijzerde fietsroutes. Gaat u liever zelf op ontdekking uit? Dan kunt u gebruik maken van het nieuwe fietsroutenetwerk; een bewegwijzerd en bijzonder verfijnd systeem dat op deze schaal uniek is in Nederland! U kunt met het netwerk, dat gebaseerd is op 89 knooppunten, zelf het traject en de afstand van uw route samenstellen. Zo ontstaan ontelbare, soms grensoverschrijdende routes, geheel naar eigen wens. In Cadzand-Bad bevindt zich het fietsverhuurbedrijf Neptunus met de grootste keuze en beste kwaliteit fietsen en accessoires van Zeeuwsch-Vlaanderen. Bovendien zijn de prijzen zo interessant dat het meebrengen van uw eigen fiets de moeite niet loont.

Radfahren in Terhofstede
Einkaufsstadt Sluis

Bij de grens houdt het vakantieplezier niet op ! Het mondaine Knokke (10 km), het middeleeuwse Brugge (30 km.) en het historische Damme (20 km.) hebben veel te bieden. Dichtbij en toch heel anders; een middagje flaneren en winkelen langs de Knokse Boulevard, genieten van musea, monumentale grachtenpanden en schilderachtige steegjes en parken in Brugge en culinair genieten in de geboortestad van Tijl Uilenspiegel.

Meer tips voor een dagje uit ? Wat dacht u van een bezoek aan winkelstad Sluis met oude vestingwallen en het middeleeuwse Belfort uit het jaar 1375, het enige in Nederland ! De jachthaven en het visserijmuseum van Breskens, het Vlaemsche Erfgoed in Groede, het sluizencomplex in Terneuzen, speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet, het vogelreservaat, de vlindertuin en natuurgebied het Zwin in Knokke en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Ook de sportievelingen komen ruimschoots aan hun trekken. Tennis (binnen en buiten), squash, bowling, windsurfen, (catamaran)zeilen, midgetgolf en paardrijden is slechts een greep uit de vele mogelijkheden.

Kortom; als u hier een keertje geweest bent, komt u zeker nog eens terug !

Moio Masters

Realisatie: TiDi Graphics